Selectieassessment

Kies voor gekwalificeerde mensen!

Een selectieassessment is een betrouwbaar en kostenbesparend middel om te voorspellen hoe succesvol iemand zal zijn in een voor hem/haar nieuwe functie. In het bijzonder bij het benoemen van sleutelposities zoekt u een valide onderbouwing voor uw beslissing. En daarbij gaat het nooit alleen om opleiding en ervaring; hoe gaat iemand om met de gevoeligheden binnen een team of organisatie? Gaat deze persoon daadwerkelijk die brug slaan tussen de teams? Is hij/zij stevig genoeg om de afdeling opnieuw op de kaart te zetten? Voor al dit soort vragen kunt bij ons terecht voor een selectie assessment.

Voorafgaand aan het assessment voeren wij een uitgebreid intake gesprek met de opdrachtgever. Het doel is een zo volledig mogelijk beeld te vormen van de functie, de risico’s die op de loer liggen, de omgeving (team, afdeling, organisatie en markt) en welke eisen die aan de functie stelt. De uitkomsten van de intake vertalen we, in samenspraak met de opdrachtgever, naar functie competenties, die de ‘meetlat’ vormen waarlangs we het assessment inrichten en we het gedrag van een deelnemer gaan beoordelen.

Een selectieassessment bestaat meestal uit:

  • een persoonlijkheidsonderzoek
  • cognitieve capaciteitentests
  • een interview met een psycholoog NIP
  • een of twee rollenspelen met een acteur, aansluitend op het niveau van de functie
  • soms een praktijkcasus, een analyse opdracht, een planningsoefening en/of een schrijfopdracht.

De resultaten en het advies worden beschreven in een assessmentrapport, en teruggekoppeld binnen vier werkdagen na het assessment.