Executive assessment

Optimaliseer uw directie team!

Wanneer u onderbouwde keuzes wilt maken bij de selectie van sleutelfiguren in uw organisatie op strategisch niveau, dan is een Executive assessment geen overbodige luxe. U wilt er immers zeker van zijn dat de kandidaat over de juiste bagage en kwaliteiten beschikt,  integer denkt en handelt,  de organisatiecultuur goed begrijpt en past binnen het directieteam.
Vanwege de zwaarte en complexiteit van topmanagement functies worden aan executives andere eisen gesteld dan aan andere medewerkers. Op dit niveau gaat het vaak vooral om factoren als persoonlijke kracht en samenbindend vermogen om effectief om te gaan met de kritieke situaties en dilemma’s waar topmanagers mee te maken krijgen. Bij een executive assessment gebruiken we daarom gedragssimulaties en andere opdrachten die speciaal voor het executive niveau zijn ontwikkeld. De resultaten geven een helder inzicht in de geschiktheid van de deelnemer voor de functie van directeur of bestuurder, als ook in zijn/haar groeipotentieel,  vertaald naar een helder (ontwikkel)advies. De uitvoering van het assessment geschiedt door twee senior adviseurs, voorafgegaan door een intakegesprek met meerdere stakeholders.

Het Executive assessment bestaat doorgaans uit:

  • een persoonlijkheidsonderzoek
  • capaciteitentests
  • een  op het niveau van de functie
  • een management game op directieniveau.

De resultaten worden beschreven in een assessmentrapport, en uitgebreid teruggekoppeld en toegelicht binnen drie werkdagen na het assessment.

Wilt u meer informatie over ervaring met de executive doelgroep? Neem dan contact met ons op.